keskiviikko 25. tammikuuta 2012

eJollas(2)

eJollas on Jollas Instituutin (S-ryhmän oppimis- ja valmennuskeskus) oma verkko-oppimisympäristö. eJollaksessa S-ryhmän työntekijät voivat opiskella itseopiskelupaketteja, jotka esimerkiksi perehdyttävät heidät S-ryhmään sekä osuuskauppaan ja opettavat tietojärjestelmien käyttöä.

eJollas on ollut hyvä työkalu, mutta tulevaisuudessa oppimisympäristöltä odotetaan yhä enemmän.  Tästä syystä viime vuodet onkin työskennelty tiiviisti uuden eJollas2-ympäristön rakentamiseksi. Tämä uusi eJollas2-ympäristö alkaa olla jo hyvin lähellä valmista ja se tullaankin ottamaan tämän vuoden alkupuoliskon aikana toimialoittain käyttöön (hyväksymistestaus ja käyttöönottokuvioiden suunnittelu on itse asiassa käynnissä ja käyttöönoton ensimmäisessä organisaatiossa pitäisi tapahtua lähiviikkojen aikana).

Uusi eJollas2-ympäristö on rakennettu Microsoftin SharePoint 2010:llä, jonka toiminnallisuuksia on laajennettu Sharepoint Learning Kitillä. Itseopiskelumateriaalit toteutamme uuteen ympäristöön Adobe  Captivatella. Heti alkuun uusi ympäristö ei tule muuttamaan varsinkaan opiskelijan näkökulmasta juuri mitään.

Varsinaisia suuria muutoksia aletaan toteuttaa sen jälkeen kun vanhat toiminnallisuudet on siirretty uuteen ympäristöön. Tässä niin sanotussa vaiheessa 2 suunnitellaan ja toteutetaan Jollaksen (pitkille) valmennuksille omat sivunsa eJollas2-järjestelmään. Noilla sivuilla kouluttajat voivat ottaa erilaisia vuorovaikutus ym. työkaluja käyttöönsä, kuten esimerkiksi keskustelualueita, blogeja, wikejä sekä tehtävien palautusta. Ja voidaanhan samoilla työkaluilla myös suunnitella kokonaan verkossa suoritettavia verkkokoulutuksia, jotka sisältävät vuorovaikutusta. Itse odotan kuin hullu puuroa että pääsemme suunnittelemaan ja toteuttamaan näitä uusia vuorovaikutteisia työkaluja.

Noin, nyt muutkin kuin jollaslaiset toivottavasti ymmärtävät mitä tarkoitan, kun kirjoitan itseopiskelumateriaaleista, eJollaksesta, eJollas2-ympäristöstä sekä eJollas2 vaihe 2 –asioista. Ja näistä, varsinkin tuosta vaiheesta kaksi, tulen varmasti kirjoittamaan ja paljon :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti