perjantai 25. toukokuuta 2012

Vierailulla InnoOmniassa

Kävimme tällä viikolla vierailulla InnoOmniassa muun muassa verkko-oppimisympäristömme kehittämiseen liittyen. Vierailu antoi kuitenkin eväitä paljon muuhunkin.

Aloitimme vierailun tutustumalla InnoOmnian tiloihin. Kaikki oli ihanan uutta ja moni asia oli toteutettu niin ihanasti erilaisella ja omaperäisellä tavalla. Heti aulassa meitä tervehti infopisteenä toimiva jeeppi. Meneekö liian suoraksi ideoiden varasteluksi jos Jollaksen aulaan laitetaan meriteeman mukainen vene :)? Ja miksi kokoustilan teemana ei tosiaan voisi olla vaikka Afrikka, eli viidakko vihreine pehmolelukäärmeineen? 

InnoOmnia toteuttaa useita eri hankkeita muun muassa oppimisen ja oppimisympäristöjen kehittämiseen liittyen. Mielenkiintoa herätti muun muassa QR-koodien käyttö opetus- ja opiskelijavideoiden tarjoamisessa eri aiheista (QR-koodeista enemmän erillisessä blogikirjoituksessa). 

Omnian koulutuksissa kaiken tulee olla avointa ja läpinäkyvää. Tästä syystä käytössä on suljetun verkko-oppimisympäristön sijasta avoin wikispaces-tila. Koulutusten etäjaksoilla tehtävänä on usein jonkin opitun asian vieminen omaan työhön ja asian reflektoiminen esimerkiksi blogissa. Ihanan autenttista ja taatusti myös opiskelijaa hyödyttävää. 

Hedelmällistä keskustelua käytiin myös mahdollisuudesta toteuttaa yhteinen hanke InnoOmnian sekä Unelmakoulun kanssa – yhteistyö koulujen, ammatillisten ja aikuisoppilaitosten sekä yritysten välillä kuulostaa mitä kiehtovimmalta. Tästä kuitenkin enemmän jos/kun jotain konkreettista kerrottavaa on. 

Kiitokset InnoOmnian Mervi Janssonille sekä Unelmakoulun Allan Schneitzille mieleenpainuvasta vierailusta, toivottavasti tapaamme toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti